Tarlabaşı'ndaki bir siyahi, bilge bir fotoğrafçı, performans sanatçısı bir genç, sen, ben, o... Hepsi Türkiye'nin İnsanları. Hepsi GAİN'de.
Hem Paskalya'yı hem Kurban Bayramı'nı kutlayan, Konya Ereğli doğumlu Virginia'yla tanışın.
54 yıl önce Türkiye'ye gelmiş ve o zamandan beri berberlik yapan Makedonyalı Osman'la tanışın.
Aşk yüzünden bir ayda 20 kilo verecek kadar gönül adamı, fotoğrafçı Kudret Akman'la sıcak bir sohbet.
Hiç oyuncağı olmadığı günlerin acısını çıkaran Yeldeğirmenli Ecevit Çalışkan ile tanışın.
22 yaşındaki performans sanatçısı Gülce anlatıyor.
Günümüz şartlarına pek de uyum sağlayamayan tarihi oteli, eski çalışanı yeni sahibi Necdet Amca'dan dinliyoruz. O anlattıkça biz sanki Anayurt Oteli'nde geziyoruz.
57 yıldır terzilik yapan Hüseyin, yetiştirme yurdunda büyümüş. Şimdi terzi olmak isteyen gençler kalmadığı için bir çırağı yok. Ama Terzi Hüseyin'in eksikliğini hissettiği tek şey çırak değil.
Heykeltıraş Begüm, kentsel dönüşümde yıkılacak binayı nasıl sanat galerisine dönüştürdüklerini anlatıyor.
Gitarının tellerini değiştirmek için gittiği atölyeye hayran kalınca gitar ustası olmaya karar verdi. Uğur'un gitar çalmaktan gitar yapmaya giden hikayesi.
Emekli öğretmen Şirin, eski zamanlarını anlatıyor. Maziye giderken bizi de yanında götürüyor.
Bahariye'de bulması zor, izole bir jazz cafe. Sahibi Tahsin Bey müzmin bir toplayıcı. Aynı zamanda insanları da müziğin etrafında toplamayı seviyor. 63 yaşında ve karantina tedbirleri nedeniyle cafe'si kapalı.
Rebecca, Uganda'dan Tarlabaşı'na uzanan hikayesini anlatıyor.
200 yıllık tarihi handaki tek kadın deri ustası Vildan'ın sanatkarlıktan zanaatkarlığa geçiş hikayesi.
Şehrin merkezinde tarihi surların arasında bir bostan. Yedikule bostanları Osmanlı'dan beri mahsül vermeye devam ediyor. Bostanın son emekçilerinden Dursun Bey anlatıyor.
Tahranlı Rıza Balat'a yerleşince Minik Kalpler Çocuk İyilik ve Aşevi'ni kurdu. Rıza'nın kalbinden geçenleri dinlerken sizin de 'hızla gelişecek kalbiniz.'
İstanbul Boğazı'nın 80 yaşındaki yüzme bilmeyen balıkçısı Oktay anlatıyor.
'Kolay gelsin' diyene evinde kaç kişiyse o kadar lüfer veren, evi olduğu için şükreden Oktay 15 yaşından beri balıkçı.
Ağır bir kaza sonucu hafıza kaybı yaşayan, atlarla tekrar hayata bağlanan Seyis Doğan'ı ve atlarına olan sevgisini dinliyoruz.
Tarlabaşı'nda atılanlar ve unutulanlarla birlikte yaşayan bir adam. 'Hiçbir şey çöp değildir' diyor. Hatta muhabbet etmenin de unuttuklarımızı hatırlatan bir geri dönüşüm olduğuna inanıyor. Derman Evi işte tam da bu yüzden kurulmuş.
Şile'nin bir köyünde yaşayan İlhan'ın dört bir yanı hayvanlarla dolu. Hepsinin başka bir ismi ve hepsiyle kurduğu ayrı bir bağı var. Bu kadar doğal ortamda yaşayan İlhan bile eskiye göre 'çok şey değişti' diyor.
Pazarda bir 'pembeli'. Onu her hafta şov yaparak kadın kıyafetleri satarken görebilirsiniz. 30 yıllık pazarcı Remzi'nin renkli dünyasına giriyoruz.
300 yıllık tarihi hanın yarım asırdır çaycılığını yapan Hüseyin. Baba mesleğini çocuklarına devredemeyecek. Nedeni ise kettle.
'Erkek işi' dediler, '3 ay dayanamaz' dediler. Oto tamircisi Nuray her şeye kulak tıkadı. Onu tamirhanesinde ziyaret ediyoruz.
Pole dans striptiz kulüplerde doğdu. Zaman içinde akrobotik bir spora dönüştü. Pole dansın bilinmeyenlerini 9 yıldır eğitmenlik yapan Burcu Yüce'den dinliyoruz.
Her mesleğin okulu var, esnaflığın yok. Küççükçekmece'nin Kıvırcık Hüseyin'i iyi esnaf olmanın sırrını açıkladı...
İşgalden sonra Fransız kültürünün izlerini taşıyan Antakya’da dünyaya geldi. Çocukluğuna duyduğu özlemi vintage kıyafetlerle giderdi. İşte Vintage Kraliçesi Eleni.
Milyonluk atlar onun objektifine poz veriyor. Kadir Çivici, Türkiye Jokey Kulübü'nün 16 yıllık fotoğraf sanatçısı. Atların karakterlerini fotoğraf karelerine yansıtmaktan büyük keyif alıyor.
Bir evde, 20 kedi! 'Baba bir kedi sahiplenelim' diyen kızını kıramayan Kemal Günenç, zamanla bu durumun önünü alamamış ve kendini evde 20 kediyle yaşar bulmuş.
Adı Yusuf, lakabı Dana. Babasından bir bu lakap bir de saz miras kaldı. Hem çaldı, hem anlattı. Dana Yusuf'un hikayesi içinizi ısıtacak.